Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Tydén slutar på Berwaldhallen

Michael Tydén lämnar sin tjänst som konserthuschef för Berwaldhallen i Stockholm. Han har valt att sluta den 1 januari 2014, på grund av en pågående kronisk tumörsjukdom. Däremot behåller han sitt uppdrag som ansvarig för Östersjöfestivalen, med Esa-Pekka Salonen som konstnärlig ledare.

– Det här har inte varit något lätt beslut för mig, men i samråd med min läkare har jag kommit fram till att min hälsa kräver ett lugnare arbetstempo än vad jag har i dag. Även om det är väldigt svårt att lämna mitt arbete som jag verkligen älskar, så vet jag att vi i dag har en verksamhet som går väldigt bra, säger Michael Tydén, som varit chef för Berwaldhallen sedan 1998, i ett pressmeddelande.

Rekryteringen av hans ersättare kommer att inledas inom kort.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.