Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 19:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/tyler-the-creator-riktar-kritik-mot-grammyjuryn/

Kultur

Tyler the Creator riktar kritik mot Grammyjuryn

00:55. "En del av mig känner att rap-nomineringen var en tvetydig komplimang", säger Tyler, The Creator.

Under nattens Grammygala vann den amerikanska musikern Tyler the Creator en Grammy för årets rapalbum. Ett pris som den världsberömde artisten tog emot med måttfull glädje.

– Det är bara ett politiskt korrekt sätt att säga n-ordet, uttryckte han sig backstage efter prisutdelningen, enligt Los Angeles Times.

Den 28-årige musikern och producenten Tyler the Creator fick ta emot sin första Grammy under nattens prestigefyllda Grammygala. Med sitt album ”Igor” kammade han hem pris i kategorin årets rap.

Bild 1 av 2 Tyler the Creator.
Foto: Rob Latour/REX
Bild 2 av 2 Tyler the Creator
Foto: Chris Pizzello/AP

Backstage efter prisutdelningen ska han ha riktat kritik mot att ha placerats i just den kategorin. 

– Å ena sidan är jag tacksam att det jag har gjort uppmärksammas i världen vi lever i. Men det suger också att så fort vi, och jag menar personer som ser ut som jag, gör något som är genrebrytande eller vad som helst, så kategoriserar de det som rap eller ”urban”. Jag gillar inte ordet ”urban”. Det är bara ett politiskt korrekt sätt att säga n-ordet, säger han till Los Angeles Times.

Läs mer:

Candlemass och Tove Lo blev utan Grammy

Tyler the Creator nobbar Sverige – för alltid