Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Ubisoft startar spelstudio i Stockholm

Bild från Assassin's Creed Syndicate,
Bild från Assassin's Creed Syndicate, Foto: Mim Friday / Alamy

Ett av världens största spelföretag öppnar i Stockholm. ”Vi ska jobba med de största projekten i världen”, säger nya platschefen.

Franska Ubisoft, ligger bakom framgångsrika koncept som ”Assassin’s creed” och ”Far cry”. Nu öppnar de spelstudio i Stockholm, som inom två år förväntas växa till en arbetsstyrka på 100 personer, enligt ett pressmeddelande.

Ubisoft Stockholm kommer att samarbeta nära Malmöstudion Massive, som sedan 2008 är en del av Ubisoft. Även Massive planeras växa, med 200 personer under samma period. Den nya studion kommer att ledas av Patrick Bach, tidigare chef för svenska spelutvecklaren Dice.

”Det är lätt att vara dumsnål och göra något litet i början. Men då formar man en kultur som bygger små saker. Här tänker vi tvärtom. Vi ska jobba med de största projekten i världen”, säger Bach till DI Digital.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.