Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 06:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ungdomar-doms-for-olaga-hot-mot-malou-von-sivers/

Musik

Ungdomar döms för olaga hot mot Malou von Sivers

Malou von Sivers
Malou von Sivers Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fyra ungdomar döms för olaga hot mot TV4-profilen Malou von Sivers, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Programledaren mottog både dödshot och andra grova hot efter en uppmärksammad intervju i fjol med rapparen Greekazo.   

En av de fyra gärningsmännen har erkänt brott. Övriga tre nekar, men döms eftersom rätten kunnat binda ungdomarna till de Instagramkonton varifrån hoten skickats.

Tre av gärningsmännen var minderåriga vid tidpunkten för brottet.

Påföljden blir ungdomsvård för en av de dömda, och två av dem döms till ungdomstjänst. Den fjärde personen får 90 dagsböter. 

Rapparen Greekazo
Rapparen Greekazo Foto: Alex Ljungdahl/EXP/TT

Den då 18-årige Stockholmsrapparen Greekazo gästade i december 2019 ”Malou efter tio” i tron att intervjun skulle handla om hans musikframgångar, men blev i stället pressad på frågor om sina låttexter som berör droger och gängkriminalitet.

Inslaget väckte stark kritik från flera håll, och Malou von Sivers medgav att det blev en ”obalans” i samtalet. 

Läs mer: Malou von Sivers om kritiserad hiphopintervju: ”Blev obalans”

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt