Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 09:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/varfor-ar-ni-sa-blinda-infor-peter-handkes-logner-om-srebrenica/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. ”Varför är ni så blinda inför Peter Handkes lögner om Srebrenica?”

Peter Handke i Srebrenica, juni 1996.
Foto: Literary Archive, Austrian National Library, ÖLA SPH/LW/S245 © Z

Den raffinerade slughet som Peter Handke ger prov på när han uttalar sig om krigen på Balkan ingår i samma verktygslåda som den politiska extremhögern använder sig av i dagens debatt. I hans litterära texter missbrukas dessutom språket för att ersätta etablerade fakta med en alternativ sanning. Det skriver den kroatiska författaren Alida Bremer om årets Nobelpristagare i litteratur.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.