Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik”

Tim Bergling.
Tim Bergling. Foto: Amy Sussman/AP

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”.

Det skriver familjen i sitt första uttalande efter Tim ”Avicii” Berglings död.  

”Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minutrar runt om i världen.”, står det i uttalandet som skickats till DN via presskontakten Ebba Lindqvist.

Fans över hela världen sörjer och hyllar Tim ”Avicii” Bergling. I söndags tackade halvbrodern Anton Körberg för allt stöd i ett inlägg på Facebook. 

”Tack till alla fantastiska människor runt omkring mig för era fina ord i en tuff tid. Ni är underbara. Jag älskar er!”, skrev Anton Körberg. Kommentarsfältet fylldes snabbt med hundratals röda hjärtan och tröstande ord.

Tim ”Avicii” Bergling var son till skådespelerskan Anki Lidén och Klas Bergling och bror till programledaren och skådespelaren Anton Körberg. 

Avicii sörjs närmast av sina föräldrar, två bröder och en syster. Han hittades död i Omans huvudstad Muskat i fredags. När dödsfallet blev känt bad familjen att få bli lämnad i fred.

Läs också: Avicii hade nytt album klart när han gick bort

Läs också: Fansen hyllade Avicii i Stockholm

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.