Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 04:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/vi-trodde-att-det-skulle-byggas-battre-i-skandinavien/

KULTUR

”Vi trodde att det skulle byggas bättre i Skandinavien”

Bild 1 av 5 Lyndon Neri och Rossana Hu på olika sorters träpallar, en av de få ägodelar som människor i byarna fick behålla under den kinesiska kulturrevolutionen på 1960- och 70-talet.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 5 Lyndon Neri och Rossana Hu visar utelampor inspirerade av kinesiska lanternor.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 5 Lyndon Neri och Rossana Hu i ett av de rum som efterliknar kinesiska bygator.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 4 av 5 Rossana Hu och Lyndon Neri under en taklampa av rödmålad bambu, inspirerad av de kinesiska hönsburar som kan flyttas runt så att hönsen hela tiden får ny mark att proviantera på.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 5 av 5 Lyndon Neri och Rossana Hu i ett av de rum som efterliknar kinesiska bygator.
Foto: Magnus Hallgren

Årets hedersgäster på Möbelmässan är den kinesiska designduon Neri&Hu. Med sin installation vill de gestalta den kinesiska byn, som försvinner i rasande takt när flyttlassen i Kina går från landsbygd till storstad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.