Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/vi-upprepar-sovjet-i-form-av-en-fars/

Kultur

”Vi upprepar Sovjet – i form av en fars”

Bild 1 av 4 ”Kul att folk i Malmö gillar böcker om exotiska ryska miljöer med namn på metrostationer som inte går att uttala. Men jag skriver ju inte bara om specifikt ryska ämnen, mina böcker är universella”, säger Dimitrij Gluchovksij.
Foto: Arthur Bondar
Bild 2 av 4 ”Kul att folk i Malmö gillar böcker om exotiska ryska miljöer med namn på metrostationer som inte går att uttala. Men jag skriver ju inte bara om specifikt ryska ämnen, mina böcker är universella”, säger Dimitrij Gluchovksij.
Foto: Arthur Bondar
Bild 3 av 4 ”Kul att folk i Malmö gillar böcker om exotiska ryska miljöer med namn på metrostationer som inte går att uttala. Men jag skriver ju inte bara om specifikt ryska ämnen, mina böcker är universella”, säger Dimitrij Gluchovksij.
Foto: Arthur Bondar
Bild 4 av 4

Dmitrij Gluchovskijs dystopier gör segertåg över hela världen. Själv är han en mångspråkig kosmopolit som väljer att bo kvar i Ryssland därför att han vill ha något att skriva om. I veckan besökte han Sverige. DN träffade författaren hemma i Moskva.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in