Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Webbtittandet nådde nya nivåer under terrorn

Foto: Alexander Mahmoud

Terrorattacken i Stockholm den 7 april innebar att många sökte sig till nyhetssajternas webbsändningar för att hålla sig uppdaterade.

MMS, företaget som mäter tv-tittandet i Sverige, har publicerat siffrorna för antalet startade tittningar på Aftonbladets, SVT:s och TV4:s sajter för i fredags, och jämfört med siffrorna för en respektive två veckor tidigare.

Ökningen är tydlig. Tillsammans genererade de tre sajterna nära 15 miljoner startade strömmar, vilket är tre gånger så många som de två föregående fredagarna.

Störst var Aftonbladet med 8 924 850 startade strömmar – en tiofaldig ökning jämfört med för två veckor sedan – följt av SVT (4 591 233) och TV4 (1 247 022).

I ett pressmeddelande skriver MMS vd Magnus Anshelm att Aftonbladets tittning är "en siffra inget program varit i närheten av" sedan mätningarna inleddes 2011.

DN ingår inte i MMS mätningar. Enligt mätverktyget Screen 9 hade dn.se fredag till måndag helgen efter attentatet cirka 4 miljoner startade strömmar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.