Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/weinstein-avstar-fran-att-vittna/

Kultur

Weinstein avstår från att vittna

Harvey Weinstein riskerar livstids fängelse om han fälls på de grövsta åtalspunkterna. Bland annat står han åtalad för grov våldtäk
Harvey Weinstein riskerar livstids fängelse om han fälls på de grövsta åtalspunkterna. Bland annat står han åtalad för grov våldtäk Foto: Frank Franklin II/AP

Hollywoodproducenten Harvey Weinstein kommer inte att vittna i rättegången mot honom, meddelar hans försvarsadvokater. De överlåter nu till rätten att fatta ett beslut.

TT Text

Harvey Weinstein kommer inte att få framföra sin version av den verklighet som målas upp i anklagelserna riktade mot honom. Han sägs ha förgripit sig sexuellt på två kvinnor, skådespelaren Jessica Mann och produktionsassistenten Mimi Haleyi, men deras vittnesmål och hela bevisföringen i åtalet mot Weinstein bedöms som svagt av hans advokater.

– Harvey Weinstein var angelägen om att vittna för att rentvå sitt namn, men hans advokater avrådde från det eftersom bevisen mot honom i bästa fall kan beskrivas som blodsfattiga, säger Arthur Aidala, ett av Weinsteins ombud.

Harvey Weinstein riskerar livstids fängelse om han fälls på de grövsta åtalspunkterna. Bland annat står han åtalad för grov våldtäkt.

Han nekar till alla anklagelser och hävdar att alla sexuella kontakter har skett med kvinnornas samtycke.

Slutpläderingen inleds på torsdag.

Läs mer: 

Ytterligare en kvinna avvisar uppgörelse med Harvey Weinstein

Nytt åtal mot Weinstein för våldtäkt och övergrepp