Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Yahya Hassan gripen – poserade med vapen på Twitter

Yahya Hassan.
Yahya Hassan. Other: Nicklas Thegerström

Den kända danska diktaren Yahya Hassan greps i måndags efter att han lagt upp en bild på Twitter där han poserade med ett vapen, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau.

I tisdags meddelade polisen i Østjylland att de gripit en 22-årig man i västra Århus misstänkt för narkotika- och vapeninnehav.

På lördagen meddelade Yahya Hassan på sin Facebook-profil att det var han som gripits.

Han hade under söndagen publicerat en bild på mikrobloggen Twitter, där han iförd solglasögon, palestinasjal och svarta kläder poserade med ett automatvapen. I inlägget skrev han: ”Tyst och lugn söndag i västra Århus”.

Danska polisen grep honom två dygn senare och kunde meddela att de inte hittat något vapen, men däremot 13 gram hasch och 1,9 gram kokain.

Poeten skriver själv på sin Facebook att han släpptes tre timmar efter gripandet.

Men det är inte första gången som den danske diktaren har problem med lagens långa arm. I februari år 2016 greps han för narkotikainnehav och i september samma år dömdes han till ett år och nio månaders fängelse för att ha skottskadat en 17-åring i benet.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.