Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/yascha-mounk-joda-livet-kommer-att-aterga-till-det-normala-efter-pandemin/

KULTUR

Yascha Mounk: Jodå, livet kommer att återgå till det normala efter pandemin

Spanska sjukan drabbade världen med full kraft. Därefter inföll det glada 20-talet, en blomstringstid för fester och umgängesliv. Scen ur Baz Luhrmanns filmatisering från 2013 av F Scott Fitzgeralds 20-talsroman ”Den store Gatsby”.
Spanska sjukan drabbade världen med full kraft. Därefter inföll det glada 20-talet, en blomstringstid för fester och umgängesliv. Scen ur Baz Luhrmanns filmatisering från 2013 av F Scott Fitzgeralds 20-talsroman ”Den store Gatsby”. Foto: Bazmark Films/Warner Bros/TT

Genom historien har mänskligheten gång på gång drabbats av farsoter, men ingen av dem har fått människor att sluta söka varandras sällskap. Därför bör alla tvärsäkra utsagor om pandemins sociala skadeverkningar tas med en rejäl skopa salt, skriver den tysk-amerikanska statsvetaren Yascha Mounk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in