Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/abba-har-chans-pa-en-grammy-for-i-still-have-faith-in-you/

MUSIK

Abba och Snoh Aalegra nominerade till en Grammy

Bild 1 av 2 Snoh Aalegra.
Foto: Adam Ihse/TT
Bild 2 av 2 Abbas "I still have faith in you" från nya albumet "Voyage" har nominerats till en Grammy. Arkivbild.
Foto: Industrial Light and Magic/TT

Årets Grammynomineringar har offentliggjorts. Justin Bieber och Olivia Rodrigo hör till dem som har möjligheter att kamma hem åtskilliga priser med sina åtta respektive sju nomineringar, men även svenska Abba, r'n'b-artisten Snoh Aalegra och producenten Ludwig Göransson har chans på en statyett.

TT Text

Abba, som i höstas gjorde en oväntad comeback, har nominerats i kategorin årets inspelning för låten ”I still have faith in you”. Där tävlar de bland annat mot Justin Biebers ”Peaches” och ”I get a kick out of you, duetten med Tony Bennett och Lady Gaga.

Snoh Aalegra är nominerad i två kategorier, bästa r'n'b-album för ”Temporary highs in the violet skies” som släpptes i juli, och som bästa r'n'b-framträdande för ”Lost you”.

Även Oscarsbelönade kompositören Ludwig Göransson finns med bland de nominerade i kategorin årets musik från ett visuellt medium för andra säsongen av ”The mandalorian”.

Allra flest nomineringar i år, elva stycken, har jazzmusikern och orkesterledaren Jon Batiste, mycket tack vare sitt album ”We are”. Bland övriga nominerade för årets album finns Justin Biebers ”Justice”, Billie Eilish ”Happier than ever”, Kanye Wests ”Donda” och Taylor Swifts ”Evermore”.

18-åriga Olivia Rodrigo är nominerad i kategorierna årets sång, årets inspelning, bästa nya artist samt bästa soloframträdande i kategorin pop – för att bara nämna några.

Grammygalan hålls i Los Angeles i USA den 31 januari nästa år.

Ämnen i artikeln

Musik
Abba

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt