Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/agnes-lidbeck-jag-har-borjat-vantrivas-i-kulturen/

BÖCKER

Agnes Lidbeck: Jag har börjat vantrivas i kulturen

Barret Oliver som den läsande lille pojken Bastian som låter sig uppslukas av boken ”Den oändliga historien”. Filmatiseringen från 1984.
Barret Oliver som den läsande lille pojken Bastian som låter sig uppslukas av boken ”Den oändliga historien”. Filmatiseringen från 1984. Foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Vår tid präglas av ett överflöd snyggt förpackade och snillrikt utformade kulturupplevelser, men där nästan allt har slutat att överraska. Agnes Lidbeck undrar om vi har blivit så vana vid konsten att vi inte längre ser den.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.