Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 16:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/andrew-lloyd-webber-staller-in-musikal-i-london/

KULTUR

Andrew Lloyd Webber ställer in musikal i London

Andrew Lloyd Webber på premiären av ”Cats” 2019.
Andrew Lloyd Webber på premiären av ”Cats” 2019. Foto: Evan Agostini/AP

Andrew Lloyd Webber ställer in premiären av sin nya musikal ”Cinderella” och skjuter upp alla föreställningar på obestämd tid efter att en medlem i ensemblen testat positivt för covid-19, rapporterar Reuters. Musikallegendaren riktar kritik mot den brittiska regeringen och vad han kallar ”omöjliga villkor”.

TT Text

”Det trubbiga redskap som utgörs av regeringens isoleringsregler innebär att vi inte kan fortsätta. Jag lider med ensemblen och vår lojala publik. Sorgen jag känner över hela vår bransch går inte att uttrycka i ord”, säger Lloyd Webber i ett uttalande.

Premiären var planerad till tisdagen, dagen efter ”frihetsdagen”, som britterna döpt måndagen till, då många av landets restriktioner lyftes.

”Cinderella”-produktionen har spelat testföreställningar inför halverad publikmängd i en månads tid. Andrew Lloyd Webber har skrivit musiken, David Zippel låttexterna och manus står Oscarsvinnaren Emerald Fennell för.

Läs mer: Englands lättade restriktioner väcker oro hos grannländer

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt