Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/angel-olsen-blir-en-blek-skugga-av-sig-sjalv/

Skivrecensioner

Angel Olsen blir en blek skugga av sig själv

Angel Olsen.
Angel Olsen. Foto: Kylie Coutts

Angel Olsens nya album ”Whole new mess” är en syskonskiva till succén ”All mirrors”. Bara ibland vinner de hjärtbrustna sångerna på det småskaliga, skriver Johanna Paulsson.

Mäktiga stråkarrangemang och gotisk svärta placerade den amerikanska singer/songwritern Angel Olsen på fjolårets årsbästalistor. Om man inte visste att en mer avskalad version av albumet ”All mirrors” var inspelad redan då skulle man kunna uppfatta den nya syskonskivan som ett karantänprojekt. ”Whole new mess” återknyter samtidigt till början av karriären. Titelspåret – onekligen talande för sakernas tillstånd – har en intagande patina och den gråtmilda enkelheten på nya låten ”Waving, smiling” går ton i ton med temat. Övriga låtar är repriser med lätt modifierade namn och ett gitarrbaserat lo-fi-sound. En del av Olsens hjärtbrustna sånger vinner på det småskaliga, andra känns mer som bleka skuggor av vad de skulle kunna vara.

Bästa spår: ”Whole new mess”, ”We are all mirrors”

Läs mer om musik och fler texter av Johanna Paulsson

Ämnen i artikeln

Musik
Dagens skiva

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt