Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/anita-goldman-lsd-tripperna-ledde-till-en-andlig-forstaelse-av-varlden/

KULTURDEBATT

Anita Goldman: Lsd-tripperna ledde till en andlig förståelse av världen

Vi kan ge utlopp för stark hänförelse på idrottsarenor och rockkonserter, men därutöver förväntas vi knäppa till om extasen, skriver Anita Goldman.
Foto: Martin Mejia

I inget annat land jag tillbringat lång tid är synen på sinnesutvidgande droger så snäv och otillåtande som i Sverige. Kanske bör den restriktiva svenska inställningen ses i ljuset av protestantismens betoning av arbetsmoral och nytta över mystik och andlighet, skriver Anita Goldman.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.