Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 00:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/anita-goldman-om-jag-ar-flummig-sa-ar-forskarna-i-faltet-kring-naturens-medvetande-bindgalna/

KULTURDEBATT

Anita Goldman: Om jag är flummig så är forskarna i fältet kring naturens medvetande bindgalna

När ”en 20-nånting backpacker” som vuxit upp i en kulturkrets där andliga resor är tabu och förhållandet till naturen sedan länge är alienerat, utan guidning ger sig ut på medvetandetripper kan det gå mycket illa, skriver Anita Goldman.
Foto: Martin Mejia

I kulturer från alla tider och över hela jorden har det funnits människor som med en gemensam kosmologi och kollektiva ritualer gett sig ut på andliga resor utan att ta skada, skriver Anita Goldman i en replik till Anna Grönlund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.