Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/arablander-kraver-att-netflix-tar-bort-innehall/

FILM

Arabländer kräver att Netflix tar bort innehåll

Flera arabländer kräver att Netflix ska ta bort ”stötande innehåll” från strömningstjänsten.

TT Text

Ett gemensamt uttalande från samarbetsorganisationen GCC – där Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Kuwait, Oman och Qatar ingår – hävdar att vissa program i tjänsten går emot ”islamiska och samhälleliga värderingar och principer”, utan att närmare förtydliga vilka dessa skulle vara. Men Saudiarabiens statstelevision sände också en intervju med en ”beteendekonsult” som beskrev Netflix som en ”officiell sponsor av homosexualitet”.

Uttalandet kommer efter att flera länder i området tidigare i år förbjöd Disneys film ”Lightyear”, där det finns en scen då två kvinnor kysser varandra.

Netflix har redan begränsat innehåll i Saudiarabien.

Läs mer: ”Thor” förbjöds på grund av gay-scen

Ämnen i artikeln

Film
Tv-serier
Netflix
Saudiarabien
Qatar

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt