Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/armie-hammer-hoppar-av-shotgun-wedding-efter-skandal-pa-sociala-medier/

Kultur

Armie Hammer hoppar av ”Shotgun wedding” efter skandal på sociala medier

Foto: GREGORY PACE/REX/SHUTTERSTOCK

Den amerikanska skådespelaren Armie Hammer meddelar att han hoppar av produktionen av ”Shotgun wedding” efter att påstådda meddelanden på Instagram läckt på sociala medier. Han kallar de läckta bilderna på chatten för en ”elak och falsk attack”.

Tidigare i höstas stod det klart att ”Call me by your name”-skådespelaren Armie Hammer skulle spela mot Jennifer Lopez i actionkomedin ”Shotgun wedding”. Efter att en chatt på Instagram spridits på sociala medier, där Hammer uttryckt sexuella fantasier med kannibalistiska inslag, väljer den 34-årige skådespelaren att hoppa av filmen.

Armie Hammer menar att meddelandena inte är äkta och beskriver dem som en ond och falsk ”online-attack”. Till Hollywood Reporter sade han under onsdagen att han inte tänker svara på några ”bullshit-påståenden”.

– Jag kan inte med gott samvete lämna mina barn i fyra månader för att spela in en film i Dominikanska Republiken. Lionsgate stödjer mig i detta och jag är tacksam för det, sade Hammer vidare.

I ett uttalande säger en talesperson från produktionsbolaget Lionsgate att ''med tanke på det nära startdatumet för ”Shotgun wedding”, har Armie begärt att lämna filmen och vi stöder honom i hans beslut”.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt