Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 18:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/backa-teater-satter-verkligheten-pa-spel-med-sex-roller-soker-en-forfattare/

SCEN

Backa teater sätter verkligheten på spel med ”Sex roller söker en författare”

Rasmus Lindgren och Gunilla Johansson Gyllenspetz spelar två av rollerna i Backas uppsättning av ”Sex roller söker en författare”.
Foto: Tomas Ohlsson

I den italienske dramatikern Luigi Pirandellos klassiker ”Sex roller söker en författare” hemsöker en samling figurer repetitionsarbetet av en föreställning. På Backa teater i Göteborg blir pjäsen en undersökning av gränsen mellan konst och verklighet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.