Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 11:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/bok-om-gamestopp-prissatts-efter-aktiens-utveckling/

BÖCKER

Bok om Gamestop prissätts efter aktiens utveckling

Foto: Anthony Behar/TT

Priset för Ben Mezrichs nyutkomna bok ”The AntiSocial network” knyts under två veckor till New York-börsen. Det innebär i praktiken att boken blir billigare om Gamestopaktien stiger.

I veckan kom Ben Mezrichs bok ”The AntiSocial network” ut i USA. Den handlar om en av årets största börshändelser, det vill säga när aktiekursen för spelbutikskedjan Gamestop, som varit på dekis i flera år, plötsligt rusade med flera hundra procent efter att börsrebeller snackat ihop sig på internetforumet Reddit.

I samband med lanseringen meddelade förlaget HarperCollins att priset på e-boksutgåvan av ”The AntiSocial network” knyts till New York-börsen. Det innebär i praktiken att boken blir billigare om Gamestopaktien stiger. Priset kan variera mellan 0,99 och 9,99 dollar. Förlagets börstilltag är en tidsbegränsad kampanj som kommer att pågå under två veckor.

Läs mer: Ny fart i Gamestop efter börsrekord

Ämnen i artikeln

Böcker
Reddit

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt