Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 00:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/bondfilmen-no-time-to-die-drar-rekordpublik-till-biograferna/

FILM

Bondfilmen ”No time to die” drar rekordpublik till biograferna

Daniel Craig och Ana de Armas i nya Bondfilmen ”No time to die”.
Daniel Craig och Ana de Armas i nya Bondfilmen ”No time to die”. Foto: Alamy

Den 30 september slopades restriktionerna på biograferna – och samtidigt fick den pandemiuppskjutna ”No time to die” premiär.

TT Text

Den kombinationen har resulterat i rekordsiffror så här långt på Svenska Bios biografer. Totalt har nära 110 000 personer besökt biografkedjans 38 biografer över hela landet under oktobers första tio dagar.

Det är den starkaste oktoberöppningen i företagets över 100-åriga historia.

Publiksiffran är över 40 procent högre den 1-10 oktober än snittet för samma period 2016–2019 och en ökning med nära 200 procent jämfört med förra året.

”Vi är lite tagna över det uppdämda behovet av bioupplevelsen. Det är mycket glädjande och värmer ett hjärta som mitt som verkligen bultar för biografen”, säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio, i ett pressmeddelande.

Förutom ”No time to die” lockar även ”Paw patrol: filmen” och ”Dune” allra flest till Svenska Bios salonger just nu.

Läs mer: Hundratals klagomål efter felaktiga biograftider på Google

Ämnen i artikeln

Film

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt