Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-02 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/britney-spears-advokat-avgar-efter-tidningsavslojande/

MUSIK

Britney Spears advokat avgår efter tidningsavslöjande

Britney Spears önskar att få välja advokat.
Britney Spears önskar att få välja advokat. Foto: ZUMA Press,Inc./Alamy

Britney Spears advokat i förmyndarskapstvisten, Samuel Ingham III, avgår. Beskedet kommer efter att tidningen The New Yorker avslöjat att stjärnan inte fått välja sitt eget ombud.

Det skakar i Britney Spears närmsta krets. Hennes manager Larry Rudolph har sagt upp sig efter 25 år. Företaget Bessemer Trust, som innehar halva förmyndarskapet, vill dra sig ur. På tisdagen kom också beskedet att artistens advokat i förmyndarskapstvisten, Samuel Ingham III, avgår. Det rapporterar The New York Times.

Ingham utnämndes till stjärnans ombud av domstolen när förmyndarskapet ursprungligen inrättades 2008. Ifrågasättandet av relationen mellan Spears och advokaten började efter sångerskans 24 minuter långa tal i rätten för två veckor sedan, där hon bland annat kallade förmyndarskapet för skadligt.

I talet anklagade hon Ingham för att ha uppmanat henne att inte vittna om förmyndarskapet, och förklarade att hon länge trodde det var omöjligt att häva det. Hon bad också om att själv få välja vilken advokat som ska representera henne.

Enligt The New York Times har den 39-åriga sångerskan försökt att häva förmyndarskapet i flera år, men trots detta skickade Ingham först in en anmälan i november förra året.

I The New Yorkers avslöjade framgår det att Britney Spears önskade att få välja advokat redan 2008, men att faderns ombud då protesterat och ansett att hon ”saknade förmåga att anlita en advokat”. Flera nära källor till tidningen menar att Ingham i själva verket var lojal med fadern Jamie Spears och förmyndarskapet, trots att han representerade Britney Spears.

Totalt har Sam Ingham tjänat drygt 25 miljoner kronor på att vara Britney Spears advokat, med en timkostnad på 4 000 kronor, enligt New York Times siffror.

Läs mer:

Britney Spears bjuds in till kongressen för att tala om förmyndarskap

Britney Spears manager säger upp sig: ”Hon vill avsluta sin karriär”

#Freebritney – konspirationsteori eller befrielserörelse?

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt