Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 21:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/britney-spears-pappa-till-domstol-vill-ha-utredning/

MUSIK

Britney Spears pappa till domstol – vill ha utredning

Jamie och Britney Spears.
Jamie och Britney Spears. Foto: AP

Jamie Spears har vänt sig till domstol för att efterfråga en utredning gällande sin dotter Britney Spears påståenden om att hon blivit illa behandlad under hans förmyndarskap och att ha blivit nekad att ta sina egna medicinska beslut.

TT Text

I domstolshandlingen, som lämnades in i Los Angeles på tisdagen, uppger hans advokater att Jamie Spears var ”mycket ledsen över att höra om sin dotters svårigheter och lidande” och att ”han tror att det måste bli en utredning om dessa påståenden”.

”Herr Spears har inte haft möjlighet att lyssna till och svara på sin dotters bekymmer direkt, eftersom hans kommunikation med henne skurits av”.

Den 39-åriga popikonen berättade förra veckan för domstolen i Los Angeles om att förmyndarskapet missbrukats, och hon anklagade sin familj för att ha hållit henne fången under 13 år. Hon sade att hon inte får gå ut ensam, hon tvingas uppträda mot sin vilja och ta starka mediciner som litium.

Britney Spears hävdar också att hon inte tillåts att ta ut sin spiral så att hon kan skaffa barn med pojkvännen Sam Asghari.

Popikonen sattes under förmyndarskap 2008 efter att hon drabbades av psykisk ohälsa, och hennes pappa Jamie Spears begärde då att bli förmyndare över sin dotter, och hennes tillgångar på omkring 60 miljoner dollar.

I september 2019 togs rollen att hantera hennes personliga affärer temporärt över av Jodi Montgomery och förra året påbörjade Britney Spears en rättsprocess för att förhindra sin pappa att återta den makten. Advokaterna säger i domstolshandlingen att Jamie Spears inte hade någon avsikt att försöka göra det och att han inte var involverad i hennes ”personliga vård eller medicinska eller reproduktiva angelägenheter”.

De ber också domstolen om att hålla en förhandling för att utreda om Montgomery ska fortsätta att övervaka sångerskans personliga angelägenheter.

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt