Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 19:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/britney-spears-upptrader-inte-med-pappa-som-formyndare/

KULTUR

Britney Spears: Uppträder inte med pappa som förmyndare

Fadern Jamie Spears och sångerskan Britney Spears.
Fadern Jamie Spears och sångerskan Britney Spears. Foto: AP

Artisten Britney Spears kommer inte att stå på scen igen så länge som hennes far har kontroll över hennes karriär, uppger hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Det här förmyndarskapet har dödat mina drömmar”, skriver hon.

Fadern Jamie Spears har varit förmyndare ända sedan 2008, då sångerskan hade psykiska problem och omyndigförklarades efter ett beslut i domstol.

Britney Spears hävdar att pappan har missbrukat sitt ansvar och nu kämpar hon för att bli av med förmyndarskapet – eller i alla fall byta ut pappan på posten.

I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver stjärnan att förmyndarskapet har dödat hennes drömmar och att allt som återstår är hoppet. Hon har inte uppträtt sedan 2018 och menar att hon inte kommer att göra det så länge som pappan har kontroll över hennes karriär.

”Jag kommer inte att uppträda på någon scen den närmaste tiden när min pappa hanterar vad jag ska ha på mig, säga, göra eller tänka”, skriver hon och fortsätter:

”Jag delar mycket hellre filmer från mitt vardagsrum i stället för att stå på scenen i Vegas… Jag kommer inte att sminka mig tungt eller testa på scenen igen”, skriver hon.

Läs mer:

Britney: ”Hur vågar ni påstå att ni bryr er nu?”

Britney Spears bryter tystnaden: ”Jag ber mina fans om ursäkt”

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt