Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-22 22:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/cissi-wallins-me-too-film-sands-pa-svt/

KULTUR

Cissi Wallins metoo-film sänds på SVT

Cissi Wallin
Cissi Wallin Foto: Pontus Lundahl/TT

SVT har köpt rättigheterna till journalisterna och författarna Maria Sveland och Cissi Wallins dokumentär ”De rättslösa”.

TT Text

Filmen kom till sedan flera kända och mäktiga män uttalat sig i media om hur det var att bli anmälda och utpekade i efterdyningarna av metoo. Sveland och Wallin startade en insamling för att ge röst åt några av de kvinnor som upplever att de själva fått betala priset för övergreppen.

I centrum av filmen står några kvinnor som utsatts för olika former av sexuella övergrepp och som nu kämpar med psykologiska, existentiella och materiella konsekvenser som följd, enligt ett pressmeddelande från SVT.

”De rättslösa” sänds den 24 oktober i SVT Play och den 28 oktober i SVT2.

Läs mer: Cissi Wallin åtalas för grovt förtal för sin bok beslutar JK

Ämnen i artikeln

metoo

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt