Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-21 12:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/cornelia-jakobs-infor-eurovisionfinalen-jag-forsoker-undvika-tavlingsaspekten/

MUSIK

Cornelia Jakobs inför Eurovisionfinalen: ”Jag försöker undvika tävlingsaspekten”

Svenska Cornelia Jakobs tävlar i finalen i Eurovision song contest.
Svenska Cornelia Jakobs tävlar i finalen i Eurovision song contest. Foto: Jessica Gow/TT

I lördagskvällens Eurovisionfinal har svenska Cornelia Jakobs fått startnummer 20 av 25. Hon är en av förhandsfavoriterna, men fokuserar hellre på nuet än konkurrensen.

– Magkänslan är varm, säger hon till den svenska presskåren.

Hur går tankarna inför finalen?

– Jag har gjort det här så många gånger nu att det är inte finns någon mening med att tänka på detaljer. Det enda jag går igenom bakom scenen är ”du har all tid i världen, ta din tid, var i varje känsla”. Men jag kommer att spara på energin och rösten.

Hur mår rösten?

– Min personlighet passar inte riktigt min röst, jag är ju ”all over the place” och tycker om att prata väldigt mycket. Två veckor Eurovision har varit en utmaning. Men den mår bra. Jag tog tre droppar cbd-olja och vaknade som en purung prinsessa.

Vem vinner i kväll?

– Jag försöker undvika tävlingsaspekten just nu, och bara fokusera på vad jag ska göra, men jag tror att det finns många farliga konkurrenter. Jag tror att Chanel från Spanien är superfarlig. Sam, som är en otrolig sångare och performer. Och personligen älskar jag Ukraina. De är ju ett ”dubbelhot” på så vis att de har en så fet låt och dessutom det politiska i ryggen.

Läs mer:

Hanna Fahl: Så bra är låtarna i kvällens Eurovisionfinal

Tiktokstjärnan Sam Ryder tävlar i Eurovision: Attityden till Eurovision håller på att förändras

Hanna Fahl: Ukraina vinner nog – popmusik har alltid handlat om känslor

Cornelia Jakobs vidare till Eurovisionfinal: ”Känns som att jag ska explodera”

Ämnen i artikeln

Musik
Italien

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt