Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-27 08:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/dansk-komedi-skjuts-upp-efter-pilbagsdadet/

FILM

Dansk komedi skjuts upp efter pilbågsdådet

För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp.
För stora likheter med händelserna i norska Kongsberg – den danska komedin "Vildmænd" skjuts upp. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Den danska komedin ”Vildmænd” skjuts upp meddelar den danska grenen av filmbolaget Nordisk film.

TT Text

Likheterna mellan filmens handling och det dåd som utfördes med pilbåge i norska Kongsberg, där fem personer blev dödade av en dansk man på onsdagskvällen, bedöms som för stora.

”Av respekt för de anhöriga väljer vi att skjuta upp premiären. Vi vill understryka att likheterna mellan filmen och gårdagens tragedi är helt slumpmässiga. Men det är viktigt att ta den tid som behövs för att bearbeta tragedin innan det blir möjligt för en dansk publik att uppleva filmen på bio”, säger Frederik Honore, marknadschef på danska Nordisk Film i ett uttalande.

”Vildmænd” handlar om den danska familjefadern Martin, som i sin flykt från hamsterhjulet klär ut sig och försöker leva som en ”vilde” i de norska bergen.

Läs mer:

37-åringen fick kontaktförbud mot familjen – dödshotade sin pappa

Ämnen i artikeln

Film

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt