Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/david-tennant-spelar-litvinenko-i-nordisk-tv-satsning/

KULTUR

David Tennant spelar Litvinenko i nordisk tv-satsning

David Tennant.
David Tennant. Foto: Billy Bennight/AP/TT

David Tennant gör rollen som mördad rysk dissident i Viaplayserien ”Litvinenko”.

”Doctor Who”-skådespelaren David Tennant spelar huvudrollen som den mördade före detta KGB-tjänstemannen Alexander Litvinenko i en kommande Viaplayserie som produceras av Nordic Entertainment Group (Nent Group) och brittiska ITV.

Dramaserien skildrar den omfattande utredning som Scotland Yard och Litvinenkos änka Marina bedrev efter dödsfallet.

Alexander Litvinenko lades in på ett sjukhus i London 2006, påstod att han hade förgiftats på order av Vladimir Putin och avled senare till följd av poloniumförgiftning.

Serien, som fått titeln ”Litvinenko”, regisseras av Field Smith (”Criminal”) med George Kay (”Lupin”) som manusförfattare.

Ämnen i artikeln

Viaplay
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt