Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 12:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/de-kan-fa-sveriges-radios-romanpris-2/

BÖCKER

De kan få Sveriges Radios romanpris

Kerstin Ekman
Kerstin Ekman Foto: Fredrik Persson/TT

Kerstin Ekman kan få Sveriges Radios romanpris 2022 för sin senaste roman ”Löpa varg”. Ekmans roman ställs mot Jesper Larssons ”Den dagen den sorgen”, ”Hölje” av Pooneh Rohi och ”Två pistoler” av Klas Östergren.

TT Text

Pristagaren presenteras den 9 april och utses av representanter från den lyssnarjury som Sveriges Radio utser, i år bland de 160 bokcirklar i Skåne och Blekinge som anmält sitt intresse. Fyra bokcirklar ska ingå i prisjuryn.

Pristagaren får 30 000 kronor. 2021 gick priset till Hanna Nordenhök för ”Caesaria”.

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt