Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/de-leder-arets-musikhjalpen-i-norrkoping/

KULTUR

De leder årets ”Musikhjälpen” i Norrköping

Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia.
Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia. Foto: Mattias Ahlm

Det blir Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia som kliver in i en glasbur i Norrköping för att leda årets ”Musikhjälpen” och kämpa mot barnarbete.

TT Text

Radioveteranen Brita Zackari var med som programledare redan förra året.

”Det är världens roligaste jobb. Det är också tiden på året då man fylls med hopp om mänskligheten. Att alla går ihop och engagerar sig för något större än de själva är en sån perfekt julsaga att man knappt orkar med”, säger hon i ett pressmeddelande.

Artisterna Anis Don Demina och Oscar Zia gör premiär som programledare. Oscar Zia har dock deltagit som artist flera gånger tidigare och har också varit publikens ambassadör.

”Jag är redan lite nervös och så oerhört peppad på att få sätta i gång veckan. Jag ska göra mitt bästa för att guida publiken och se till att folk engagerar sig. Sedan ser jag också fram emot att spela i buren – kanske nån jullåt”, säger Zia.

Temat för årets ”Musikhjälpen” är ”För en värld utan barnarbete” och programmet ska sätta fokus på att 160 miljoner barn i världen just nu tvingas till barnarbete.

”Musikhjälpen” är ett radio- och tv-evenemang som har sänts en vecka per år sedan 2008 med syfte att samla in pengar till mänskliga katastrofer. Under veckan direktsänds Musikhjälpen dygnet runt på P3 och SVT Play. Årets program sänds från Gamla Torget i Norrköping 13–19 december.

Läs mer: ”Musikhjälpen” samlade in 48 miljoner kronor 2020

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt