Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 19:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/de-leder-guldbaggegalan-2021/

Film

De leder Guldbaggegalan 2021

David Sundin och Amie Bramme Sey leder galan den 25 januari.
David Sundin och Amie Bramme Sey leder galan den 25 januari. Foto: Danielsson/SVT, Christine Olsson/TT

Komikern David Sundin och journalisten och poddaren Amie Bramme Sey leder årets Guldbaggegala, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Galan kommer i år att sändas från Annexet i Stockholm då pandemin har förändrat förutsättningarna för stora evenemang och tillställningar. Totalt kommer 19 Guldbaggar delas ut, vilket är en färre än vanligt. I år blir det inget publikpris, eftersom det röstas fram utifrån de fem mest sedda filmerna på bio och många biografer har varit stängda större delen av året.

– Guldbaggen är galornas gala, den glammigaste galan vi har i Sverige. Jag och Amie kommer att göra allt vi kan för att leda tittarna genom kvällen så värdigt och glamouröst vi kan, säger David Sundin i pressmeddelandet.

Årets gala äger rum 25 januari klockan 20.00 och direktsänds på SVT1 och SVT Play.

– Publiken kan förvänta sig en hel massa energi. Här har man legat på latsidan i ett år snart, fatta hur laddad jag är? Nu när vi kör utan folk på plats känns den riktiga publiken, alla hemma i sofforna, ännu viktigare. Det hoppas jag att alla tittarna kommer att känna av, säger Amie Bramme Sey i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln

Film
SVT

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt