Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/discovery-staller-in-kommande-sasong-av-ex-on-the-beach/

Kultur

Discovery ställer in kommande säsong av ”Ex on the beach”

Tv-bolaget Discovery beslutar att ställa in kommande säsong av sin realityserie ”Ex on the beach”. Det bekräftar Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks.

– Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger hon.

Enligt Jessica Linnman togs beslutet nyligen och både produktionsbolaget Meter och Discoverys anställda har blivit informerade.

Beslutet kom samma dag som konkurrenten Nent ställer in årets säsong av ”Paradise hotel”. Enligt Jessica Linnman grundar dock Discovery sitt beslut på den övergripande debatten som just nu pågår i samhället.

– Hela debatten som började med metoo skapade en större medvetenhet kring hur vi beter oss mot varandra, hur män och kvinnor beter sig mot varandra. Vi följer debatten och valde rätt tidigt att ta upp diskussionen internt, och nu har vi tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Linnman.

– Samhället utvecklas hela tiden och vi lyfter de här frågorna. Det kan vara frågor kring misshandel men också andra förtryck, som till exempel härskarteknik. Det är inte specifikt sexuella övergrepp eller morden mot kvinnor – men allt sådant väller upp känslor och medvetenheten kring vårt beteende blir större. Vi är mycket mer medvetna i dag än för tio år sedan. Det som var okej då är inte okej i dag.

Hur mycket har beslutet att göra med de misstänkta övergreppen i ”Paradise hotel”?

– Hela diskussionen kring ”Paradise hotel” snabbade på debatten och den tog tio steg till. Vi är dock väldigt trygga med våra produktioner. Vi har ingen rädsla att någonting ska hända, det handlar snarare om vad våra tittare vill ha, säger Jessica Linnman.

Inspelningen av kommande säsongen av ”Ex on the beach” skulle påbörjats i september. Inspelningsplats var ännu inte fastställd. Säsongen var planerad att sändas i början av 2022.

DN har varit i kontakt med Meters vd som hänvisar till Discovery.

Läs mer:

Nent stoppar pågående ”Paradise hotel”-säsongen helt

Åklagare inleder förundersökning efter misstänkta övergrepp i ”Paradise hotel”

Ämnen i artikeln

Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt