Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-07 18:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/dn-granskar-darfor-varnar-svenska-forfattare-och-oversattare-for-bokforlaget-modernista/

BÖCKER

DN granskar: Därför varnar svenska författare och översättare för bokförlaget Modernista

Sena betalningar, uteblivna redovisningar och förändringar i avtal. Författare, översättare och arvingar vittnar om problem med Modernista.
Sena betalningar, uteblivna redovisningar och förändringar i avtal. Författare, översättare och arvingar vittnar om problem med Modernista. Foto: Magnus Hallgren

Avtalsbrott, uteblivna betalningar och en infekterad rättstvist.

I DN:s granskning av bokförlaget Modernista vittnar författare, översättare och arvingar om ett förlag med omfattande problem.

– I den mån vi har gjort fel kommer vi att rätta till det, säger Kristofer Andersson, operativ chef på förlaget.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.