Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/donald-trump-stangs-av-fran-youtube/

Kultur

Donald Trump stängs av från Youtube

USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump. Foto: Mandel Ngan/AFP

Den senaste veckan har några av de största sociala medier-kanalerna stängt ner Donald Trumps konton på plattformarna. Nu stänger Youtube ner presidentens kanal i minst en vecka, skriver företaget på Twitter.

”Mot bakgrund av den oro som finns för den pågående risken för våldsamheter har vi tagit bort nytt material som har laddats upp på Donald J Trumps kanal”, skriver Googleägda plattformen Youtube på Twitter.

Beslutet om att tillfälligt stänga av Trumps konto fattades med hänvisning till att kontot innehållit ett flertal klipp med uppmaningar om våld. I minst sju dagar kommer kontot hållas stängt och allt tidigare material kommer att tas bort, skriver The Guardian. Youtube inaktiverar också kommentarsfunktionen på presidentens konto på obestämd tid.

”Med tanke på pågående oro för våld kommer vi också att på obestämd tid inaktivera kommentarer på president Trumps kanal, som vi har gjort för andra kanaler där det funnits säkerhetshot i kommentarsektionen.”, skriver Youtube i en uppföljande tweet.

Läs mer:

Twitter stänger ned 70.000 konton kopplade till QAnon

Amazon stänger ned sociala medier-tjänsten Parler

Twitter och Facebook möter kritik efter stormningen av Kapitolium

Ämnen i artikeln

Youtube
Donald Trump

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt