Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 07:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/dylan-dokument-salda-for-miljoner/

Musik

Dylan-dokument sålda för miljoner

Bob Dylan under en konsert i San Francisco 1975.
Bob Dylan under en konsert i San Francisco 1975. Foto: Vince Maggiora

Tidigare opublicerade texter, brev och nedskrivna intervjuer med Bob Dylan har sålts för drygt 4,6 miljoner kronor på en auktionsfirma i Boston, enligt nyhetsbyrån AP. Samlingen hade tillhört bluesartisten Tony Glover och såldes efter hans bortgång av hans änka.

TT Text

Bob Dylan och Tony Glover spelade en gång på samma scener i Minneapolis och i samlingen fanns både brev från Dylan och transkriberade intervjuer som Glover gjorde med Dylan 1971, uppger Billboard.

Bland annat framgår det att Dylan skrev låten ”Lay Lady Lay” till Barbara Streisand. I en av de nedskriva intervjuerna berättar Dylan att han funderade övar antisemitismen när han bytte namn från Robert Zimmerman.

Läs mer: Film om Bob Dylan stoppad på obestämd tid

Ämnen i artikeln

Musik
Bob Dylan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt