Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/elden-ring-slapps-i-januari/

KULTUR

”Elden ring” släpps i januari

Bild från fantasyspelet Elden Ring.
Bild från fantasyspelet Elden Ring. Foto: Bandai Namco/TT

Fantasyactionrollspelet ”Elden ring” har nu fått ett släppdatum, 21 januari 2022.

TT Text

Titeln utsågs till det mest förväntade spelet på den internationella spelgalan The Game Awards i december i fjol. Att spelets värld har utvecklats i samarbete med fantasyförfattaren George RR Martin har bidragit till hajpen runt spelet.

En stor variation av vapen, magi och sätt att ta sig an fiender utlovas, liksom en dyster, öppen spelvärld och ”unika och skräckinjagande” bossar.

Japanska utvecklaren From Softwares chef Hidetaka Miyazaki har tidigare beskrivit titeln som en naturlig utveckling av ”Dark souls”, från 2011.

”Elden ring” släpps till Xbox Series X/S/One, Playstation 4/5 och pc via Steam.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt