Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/elena-ferrante-jag-foredrar-en-karlekspartner-som-har-formaga-till-djup-vanskap/

BÖCKER

Elena Ferrante: ”Jag föredrar en kärlekspartner som har förmåga till djup vänskap”

Bild 1 av 2 Från tv-serien ”Min fantastiska väninna”, baserad på Elena Ferrantes bok med samma namn.
Foto: Antonio Balasco
Bild 2 av 2

Den hemlighetsfulla författaren Elena Ferrante intervjuar man inte på vanligt sätt, ansikte mot ansikte. I stället är det mejlfrågor som gäller. Inför utgivningen av nya romanen ”De vuxnas lögnaktiga liv” har 28 läsare – framför allt bokhandlare och översättare – från 28 länder fått ställa var sin fråga till författaren i samband med att boken släpps världen över. Som enda svenska tidning publicerar DN ett urval av frågorna: det handlar om lögner, coronakrisen och om kvinnors skrivande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.