Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/emil-assergard-fick-stod-av-statsministern-efter-melodifestivalen/

Musik

Emil Assergård fick stöd av statsministern innan Melodifestivalen

Emil Assergård med låten ”Om allting skiter sig” under lördagens tredje deltävling av Melodifestivalen.
Emil Assergård med låten ”Om allting skiter sig” under lördagens tredje deltävling av Melodifestivalen. Foto: Jessica Gow/TT

Emil Assergård och hans låt ”Om allting skiter sig” slogs ut i lördagens deltävling i Melodifestivalen. Men exakt allt sket sig ändå inte för honom under tävlingsdagen – han fick nämligen oväntat stöd i form av ett telefonsamtal från statsminister Stefan Löfven (S) före framträdandet.

TT Text

– Vi är från samma by (Undrom i Sollefteå kommun). Han ringde mig och stöttade mig och det är fantastiskt. Jag blev så jävla glad, det var den största vinsten för mig i kväll kan jag säga, sade Assergård till Aftonbladet efter sändningen.

Enligt Assergård ”småsnackade” han och statsministern om livet och om hur coronapandemin påverkat musikbranschen. Löfven önskade Assergård all lycka till i tävlingen och gratulerade till hans framgångar.

– Jag vart helt jävla chockad alltså. Jag grät och skakade. Det var absolut det finaste jag har fått i mitt liv och det är mycket större än vad Mello-framträdandet var för mig kan jag säga, säger han till tidningen.

Läs mer:

Tusse och Perrelli direkt till final

Kajsa Haidl: Skickar vi inte Tusse till Eurovision får vi skylla oss själva

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt