Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/enkla-former-med-humoristisk-blinkning/

KONST | RECENSION

Enkla former med humoristisk blinkning

Bild 1 av 3 Lampor, vaser och dricksglas som Matti Klenell ritat för finländska Iittala, nu på Värmlands museum.
Foto: Lars Sjöqvist
Bild 2 av 3 Skåpet ”Laulu” producerat i år av finländska Made by Choice, med mönster av 3 296 cnc-frästa hål i skåpets fyra sidor.
Foto: Lars Sjöqvist
Bild 3 av 3 På Värmlands museum finns flera stora teckningar av Klenell, i vit akrylpenna på svart mdf. Motiven är olika flaskformer, löv och grenverk samt grupper av hus.
Foto: Värmlands museum

Inredningsarkitekten och möbeldesignern Matti Klenell har fyllt en stor hall på Värmlands museum. Lotta Jonson är förtjust över mängden väldesignade ting i utställningen, som på måndag öppnar för bokade besök.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.