Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 11:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/eva-lotta-hulten-darfor-drivs-vi-till-vansinne-av-foretagens-chattrobotar/

KULTURDEBATT

Eva-Lotta Hultén: Därför drivs vi till vansinne av företagens chattrobotar

”Tekniken som påstås underlätta känns i stället som ett fängelse där vi hålls isolerade, med tjocka väggar mellan oss och andra människor”, skriver Eva-Lotta Hultén.
”Tekniken som påstås underlätta känns i stället som ett fängelse där vi hålls isolerade, med tjocka väggar mellan oss och andra människor”, skriver Eva-Lotta Hultén. Foto: Pi Frisk

Att få tala med en riktig människa i kontakten med företag och myndigheter är i dag i stort sett omöjligt. Skälet är att vi som konsumenter och medborgare är på väg att förvandlas till hårdvaluta, skriver författaren och journalisten Eva-Lotta Hultén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.