Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 12:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/eva-rydberg-far-sydsvenskans-kulturpris/

SCEN

Eva Rydberg får Sydsvenskans kulturpris

Eva Rydberg som Sybil Fawlty iJohn Cleese-föreställningen "Pang i bygget" på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.
Foto: Johan Nilsson/TT

Eva Rydberg får Sydsvenskans kulturpris. ”I decennier har detta komiska snille tjusat och roat skåningarna och hela vida världen”, skriver juryn.

TT Text

I sommar gör 79-åriga Eva Rydberg sin sista säsong på Fredriksdalsteatern som hon tog över efter Nils Poppe 1994. Det betyder inte att hon går i pension. I stället tänker hon filma.

– Jag har fått många fina erbjudanden genom åren, men inspelningarna har ju alltid legat i maj när vi repeterar eller på sensommaren när vi är på väg att flytta föreställningen till Stockholm eller Malmö. Men nu så! Det ska bli så kul att filma! säger hon till Sydsvenskan.

Sydsvenskans kulturpris är på 60 000 kronor och delas ut årligen till en kulturperson med anknytning till Skåne.

Läs mer:

Här är alla tävlande i Melodifestivalen 2023

Sommarfarserna är tillbaka: ”Man inser hur viktigt det fria skrattet är”

Ämnen i artikeln

Scen
Musik
Malmö

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt