Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/fler-vill-tavla-i-melodifestivalen/

Musik

Fler vill tävla i Melodifestivalen

Melodifestivalens final i Friends arena 7 mars 2020.
Melodifestivalens final i Friends arena 7 mars 2020. Foto: Pontus Lundahl/TT

2.747 stycken. Så många låtar hade kommit in till SVT när fristen för att skicka in bidrag till nästa års upplaga av Melodifestivalen gick ut. Det är drygt 200 fler än förra året.

TT Text

”Det är otroligt kul att se en ökning av inskickade bidrag då det visar på ett stort intresse för tävlingen. Som tävlingsproducent känns det som om jag fått världens största musikaliska godispåse att dyka ner i, och det är precis vad jag ska göra de närmaste dagarna”, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Nästa steg är att vaska fram 28 tävlingsbidrag. Hälften av dem väljs av en urvalsjury medan den andra hälften får specialinbjudan av SVT eller väljs ut av SVT bland de inskickade bidragen. De uttagna presenteras senare i höst.

En artist är redan klar för tävlingen – Julia Alfrida, som nyligen säkrade sin biljett när hon blev uttagen i musiktävlingen ”P4 nästa”.

Läs mer: Första deltagaren till Melodifestivalen klar

Ämnen i artikeln

Musik
SVT

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt