Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 09:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/forforiskt-fluffig-yta-hos-adult-oriented-pop/

MUSIK | RECENSION

Förföriskt fluffig yta hos Adult Oriented Pop

Martin Fogelström och Mattias Gustavsson i Adult Oriented Pop.
Martin Fogelström och Mattias Gustavsson i Adult Oriented Pop. Foto: Lazy Octopus

Adult Oriented Pop gör musik för festen som aldrig vill ta slut. Deras andra skiva är totalt obekymrad och ett behagligt sällskaplig, skriver Mattias Dahlström.

Detta är en recension. Skribenten svarar för åsikter i texten.

Albumtiteln säger väldigt mycket. Adult Oriented Pops andra album låter som de sista timmarna på en alldeles för lång sommarkväll. Ingen vet längre om det är andra eller tredje efterfesten. Alla borde gått hem för länge sedan, men alla vet ju vad som väntar där så man försöker desperat klämma ut de sista dropparna av kvällen.

En allt starkare morgonsol skiner in genom öppna fönster och ersätter nattens stroboskop. Ingen orkar längre zombiehasa sig fram till stereon för att sätta på något nytt, så den till synes oändliga spellistan med balearisk åttiotalsdisco, välproducerad sjuttiotalspop och ”guilty pleasures”-val någon tryckte igång för två timmar sedan får bara rulla vidare.

Mattias Gustavsson, från Dungen och The Hanged Man, och Martin Fogelström, som bland annat spelat med First Aid Kit, spelade in ”06:15” just precis innan pandemin drog igång och det hörs verkligen. Det här är musik som är totalt obekymrad och behagligt sällskaplig på ett sätt som känts väldigt avlägset länge nu. Åtminstone på den väldigt pastelliga och förföriskt fluffiga ytan.

Samtidigt är det inte allt, även före pandemin fanns det mörker i ljuset. Och med små och ibland väldigt subtila medel skapar  Adult Oriented Pop välbehövliga kontraster till allt det mjuka och ljusa.

Bästa spår: ”I just want to be where you are”

Läs mer om musik och fler texter av Mattias Dahlström

Ämnen i artikeln

Musik
Dagens skiva

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt