Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/gunnar-pettersson-skottland-leder-kampen-for-att-lamna-uk-och-aterforenas-med-europa/

KULTURDEBATT

Gunnar Pettersson: Skottland leder kampen för att lämna UK och återförenas med Europa

Det skotska nationalistpartiet SNP lyckades inte stoppa Brexit, men väljarstödet växer. Nu väntar troligen en ny folkomröstning om skotsk självständighet.
Foto: Jane Barlow/TT

Det konservativa partiet i Storbritannien lyckades genomföra Brexit, men priset kan bli att UK spricker. De mer Europavänliga krafterna i Skottland och på Irland trycker på för självständighet – och det finns en ung generation som talar för det. Unionens upplösning har fått något oundvikligt över sig, skriver författaren Gunnar Pettersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.