Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 17:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/guvernor-cuomo-far-emmy-for-tv-framtradanden-under-epidemin/

Kultur

Guvernör Cuomo får Emmy för tv-framträdanden under pandemin

Guvernör Andrew Cuomo.
Guvernör Andrew Cuomo. Foto: Albin Lohr-Jones/Pacific Press/Shutterstock

Guvernören i delstaten New York, demokraten Andrew Cuomo, får ett Emmy-pris för sina tv-sända genomgångar om coronaläget. Priset är ett ”erkännande av hans ledarskap under coronapandemin”, står det bland annat i motiveringen.

I våras, när New York var en av motorerna i smittspridningen, höll guvernören dagliga tv-sända presskonferenser om utvecklingen. Det hann bli 111 stycken fram till mitten av juni. Presskonferenserna uppges ha nått 59 miljoner tittare.

Enligt International Academy of Television Arts and Sciences som delar ut Emmy-priserna, tv-världens motsvarighet till Oscars, använde Andrew Cuomo tv-mediet ”på ett mästerligt sätt för att informera och lugna människor i hela världen”. Guvernören får också beröm för dramaturgin men redovisningen av framgångar och misslyckanden.

Priset som Andrew Cuomo får heter ”Founders Award” och har tidigare delats ut till bland andra Oprah Winfrey och den före detta vicepresidenten Al Gore.

Andrew Cuomo säger att han är smickrad över utmärkelse.

I våras var Cuomos popularitet skyhög, och 77 procent av invånarna i delstaten hade förtroende för guvernören. Nu hörs kritiska röster, även bland demokrater, om att Andrew Cuomo inte har lyckats hantera de problem som följt i pandemins spår. Det finns även kritik mot en del av de åtgärder som vidtogs när läget var som värst i våras.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt