Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 08:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/har-ar-musiken-som-salde-bast-2021/

MUSIK

Här är musiken som sålde bäst 2021

Foto: Fredrik Persson / TT

Victor Leksell ”Fånga mig när jag faller” håller sig för andra året fast i toppen på de svenska försäljningslistorna. När musikbolagens branschorganisation Ifpi Sverige summerar 2021 trumfas Leksell endast av Abbas ”Voyage”.

Sverigetopplistan sammanställer statistik från försäljning av singlar, album, dvd och digital försäljning, inklusive strömmat.

Victor Leksells ”Fånga mig när jag faller” avslutade 2020 som årets mest sålda album. Under 2021 har albumet bara tappat en position till fördel för ”Voyage”, som rusade upp till förstaplatsen efter släppet den femte november.

Leksell toppar dock fjolårets singellista med duetten ”Tystnar i luren” tillsammans med Miriam Bryant. Andraplatsen går till rapparen A36:s ”Samma gamla vanliga”, följt av Hov1:s ”Gamora” som gästades av Einár.

Vinylmarknaden skiljer sig något från övrig försäljning, även om Abba:s ”Voyage” toppar även här. På andraplatsen för de bäst säljande vinylskivorna 2021 återfinns Thåströms ”Dom som skiner” och tredje plats togs hem av Iron Maiden med ”Senjutsu”.

Ämnen i artikeln

Musik
Abba

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt