Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/hypnotiskt-morkt-album-av-ulver/

Skivrecensioner

Hypnotiskt mörkt album av Ulver

Ulver.
Ulver. Foto: Ingrid Aas

Norska Ulver har gått från black metal-band till dansant synthband. Nya albumet ”Flowers of evil” är episkt och engagerande, skriver Johanna Paulsson.

Ulver (norska för vargar) har genomgått så många musikaliska metamorfoser att man knappt behöver låtsas om gruppens förflutna som black metal-band på 90-talet. Särskilt inte sedan de på förra skivan ”The assassination of Julius Caesar” kom ut som dystert och dansant synthband. Uppföljaren ”Flowers of evil” är elektronisk rock/new wave odlad i ännu poppigare 80-talsmylla – hypnotiskt mörk och skamlöst medryckande på samma gång. ”Hour of the wolf” är den finaste Depeche Mode-balladen som inte är skriven av Depeche Mode, ”A thousand cuts” andas Talk Talk. Men Ulver slarvar aldrig bort sig själva. Ljudbilden passar Kristoffer Ryggs mångsidiga röst bättre än någonsin när samtidsbetraktelser möter bibliska och Bergmanska motiv, episkt och engagerande.

Bästa spår: ”One last dance”, ”Hour of the wolf”

Läs mer om musik och fler texter av Johanna Paulsson

Ämnen i artikeln

Musik
Dagens skiva

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt