Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 03:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/isabelle-stahl-varfor-vill-ingen-ga-i-terapi-langre/

KULTURDEBATT | KOMMENTAR

Isabelle Ståhl: Varför vill ingen gå i terapi längre?

Amerikansk branschdata indikerar att det är fler människor som betalar privat för medium och healer än som träffar psykiatriker och psykologer, skriver Isabelle Ståhl. Bild från tv-serien ”In treatment”.
Amerikansk branschdata indikerar att det är fler människor som betalar privat för medium och healer än som träffar psykiatriker och psykologer, skriver Isabelle Ståhl. Bild från tv-serien ”In treatment”. Foto: TT, HBO

Färre vänder sig till en psykoterapeut än för 20 år sedan. Amerikansk data pekar också på att fler betalar för medium och healer än för psykologbesök. Kanske kan misstron mot samtalsterapi delvis förklaras med ett stort antal dåliga psykologer, skriver Isabelle Ståhl.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.